keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Isä Aapeli



Taiteilee koirien kanssa blogissa tullaan esittelemään taiteilijan yhtä vielä esittelemättä jäänyttä osa-aluetta. Taiteilija on yhdessä vävypojan kanssa nimittäin valmistanut kotioluita jo kohta kymmenen vuotta. Ajatus oluiden valmistamistamiseen syntyi varmaankin siitä, että molempia, sekä taiteilijaa että hänen vävyään on aina kiinnostanut tehdä asioita itse ja mahdollisimman alkutekijöistä lähtien.  

Oluen valmistuksessa olemme vielä puolivalmisteissa. Teemme mallasjuomamme olutuutteista. Matkan varrella olemme kokeilleet myös siiderin sekä kotiviinin valmistamista (ilman hiivaa). Näissä olut- ja viiniprojekteissa kokonaisuus on tärkeämpi kuin itse tuote. Toki on mieluista, jos itse tuotekin maistuu. Tuskin oluita olisi näin kauaa tullut tehtyä, ellei se prosessi olisi ollut se syy miksi käymissanko varastosta aina haetaan. Oluen nimen mietintä, tarinan miettiminen oluelle on ollut tärkeä osa prosessia. Tietysti tärkein tarinassa on aina itse etiketti, jotka ovat taiteilee koirien kanssa käsialaa. 

Toimimme Panimo-pub Lakkapään nimen alla ja oluissamme muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta seikkailee oluen suuri ystävä Aapeli. 

Tällä kertaa valmistimme porter-tyylistä olutta, joka on omiaan pääsiäispöytään. Etiketin mannekiiniksi löytyi aasilla ratsastava, ehkä muutaman luostarioluen nauttinut Isä Aapeli. Hyväntuulinen paimen aasin selkään on hypännyt. 

Kuka sinulla tulee Aapelista mieleen? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti